Tiramisùglasstårta

Läcker glasstårta med smak av den klassiska italienska desserten Tiramisù.

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 4 st äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 250 g mascarponeost
  • 1 st citron rivet skal
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 st äggvitor
  • 1 dl espressokaffe kallt
  • 4 msk konjak kaffelikör eller Amaretto
  • 18 st savoiardikex

Garnera med:

fikon färska
bär
choklad strimlad, mörk
silverkulor

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vänd ner mascarponeost och citronskal.

2
Vispa grädden i en skål. Vispa äggvitorna till ett styvt skum i en annan skål. Blanda kaffe och likör i en djup tallrik.

3
Doppa hälften av kexen i kaffe- och likörblandningen och lägg dem i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Bred på hälften av äggsmeten. Doppa resten av kexen i kaffe- och likörblandningen och lägg i formen. Bred på resten av smeten.

4
Täck formen med plastfolie och frys i minst 4 timmar. Ta ut glasstårtan ur frysen ca 20 minuter före servering. Garnera med fikonklyftor, bär, choklad och silverkulor.

Scroll to Top