Tiramisu i glas

Tiramisu är kanske den mest kända av alla italienska desserter, med sin krämiga fyllning av ägg och mascarponeost varvade med söta kex doppade i likör eller konjak.

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 msk socker
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kaffe (av snabbpulver)
  • 2 msk konjak
  • 10 st savoiardikex

Garnering:

1 msk kakao
jordgubbar

Gör så här

1

Dela äggen och vispa gulorna med 2 msk av sockret. Rör i mascarpone lite i taget till en slät smet. Tillsätt vaniljsocker.

2

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt 1 msk av sockret och vispa till en maräng. Vänd ner i äggulesmeten.

3

Blanda kaffe och konjak och doppa hälften av kexen i blandningen. Lägg i botten på glas.

4

Fördela hälften av smeten ovanpå. Doppa resten av kexen och lägg ovanpå. Toppa med resten av smeten. Ställ kallt i 4–5 timmar. Sikta över kakao vid servering och garnera med jordgubbe.


Kommentar:
Desserten går utmärkt att göra dagen innan.

Scroll to Top