Du behöver
- 200 g smör rumsvarmt
- 2.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 3.25 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 st apelsin rivet skal
- 1.5 msk apelsinmarmelad engelsk
- 100 g mörk choklad
- 2 msk kakao
- 3 msk vatten
Ugn: 175°
10-12 bitar
Gör så här
1
Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten.
2
Dela smeten i två delar. Smaksätt den ena med apelsinskal och marmelad.
3
Grovhacka chokladen. Blanda i choklad, kakao och vatten i resten av smeten.
4
Varva den ljusa och mörka smeten i formen.
5
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 55 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.