Tigerkaka med apelsin

Jag bakar min egen variant av tigerkaka med mörk choklad och den engelska, lite bittra apelsinmarmeladen.

Du behöver

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3.25 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1.5 msk apelsinmarmelad engelsk
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk kakao
  • 3 msk vatten

Ugn: 175°

10-12 bitar

Gör så här

1
Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten.

2
Dela smeten i två delar. Smaksätt den ena med apelsinskal och marmelad.

3
Grovhacka chokladen. Blanda i choklad, kakao och vatten i resten av smeten.

4
Varva den ljusa och mörka smeten i formen.

5
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Scroll to Top