Du behöver
- 250 g fläskfilé
- 1 msk rapsolja
- 2 tsk ingefära riven
- 0.5 tsk chilipeppar hackad
- 1 tsk strösocker
- 1 msk limesaft eller citronsaft
- 1.5 msk fisksås eller soja
- 100 g äggnudlar
- 1 st banan
- 1 msk rapsolja
- 50 g sallad späd
- cashewnötter
Servera med:
limeklyfta
Gör så här
1
Putsa köttet och skär det i 1 cm tjocka skivor. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med olja. Tillsätt ingefära, chili, socker, limesaft och fisksås och stek på hög värme tills vätskan kokt in och lägger sig som en hinna runt köttet.
2
Koka nudlarna. Skölj dem kalla och låt dem rinna av väl.
3
Skiva bananen och stek gyllene i en stekpanna med olja. Blanda kött, nudlar, bananskivor och sallad. Strö över cashewnötter och servera med limeklyftor.