Thaisallad med stekt banan

Du behöver 250 g fläskfilé 1 msk rapsolja 2 tsk ingefära riven 0.5 tsk chilipeppar hackad 1 tsk strösocker 1 msk limesaft eller citronsaft 1.5...

Du behöver

  • 250 g fläskfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk ingefära riven
  • 0.5 tsk chilipeppar hackad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk limesaft eller citronsaft
  • 1.5 msk fisksås eller soja
  • 100 g äggnudlar
  • 1 st banan
  • 1 msk rapsolja
  • 50 g sallad späd
  • cashewnötter

Servera med:

limeklyfta

Gör så här

1
Putsa köttet och skär det i 1 cm tjocka skivor. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med olja. Tillsätt ingefära, chili, socker, limesaft och fisksås och stek på hög värme tills vätskan kokt in och lägger sig som en hinna runt köttet.

2
Koka nudlarna. Skölj dem kalla och låt dem rinna av väl.

3
Skiva bananen och stek gyllene i en stekpanna med olja. Blanda kött, nudlar, bananskivor och sallad. Strö över cashewnötter och servera med limeklyftor.

Scroll to Top