Du behöver
- 2 st fänkålsstånd små
- smör
- 3.5 dl siktat dinkelmjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk Colemans senapspulver
- 1 tsk salt
- 100 g parmesanost riven
- 50 st prästost riven
- 125 g smör kallt
- 2 st ägg
- 0.75 dl mjölk
- 1 st dill knippe
Ugn: 175°
8 bitar
Gör så här
1
Smörj en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i formen, den ska täcka bottnen.
2
Dela fänkålsstånden på längden. Skär bort rotstocken och skiva fänkålen tunt på längden. Stek ett par minuter i en stekpanna med smör. Behåll fänkålsskivorna så hela som möjligt.
3
Blanda mjöl, bakpulver, senapspulver och salt i matberedaren. Tillsätt all ost och mixa snabbt ihop med pulsknappen. Tillsätt smöret skuret i små kuber och mixa snabbt ihop till en smulig massa. Vicka ut degsmulorna i en skål.
4
Vispa ihop ägg och mjölk. Forma ett hål i degsmulorna, häll i äggstanningen och rör ihop till en kladdig deg.
5
Lägg fänkålsskivorna tätt i botten på formen. Stick in dillkvistar.
6
Klicka ut ostdegen över fänkålen. Tryck ut den försiktigt med mjölade fingrar. Det gör inget om det blir små tomma ytor, de fylls igen i ugnen. Grädda mitt i ugnen tills pajen har fin färg, ca 40 minuter.