Tacotorsk i ugnen

Du behöver 1 st torskfilé 400 g salt 0.5 st purjolök 1 msk rapsolja 0.5 st påse taco kryddmix à 40 g 1 st burk...

Du behöver

  • 1 st torskfilé 400 g
  • salt
  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 st påse taco kryddmix à 40 g
  • 1 st burk krossade tomater finkrossade, 400 g
  • 1 st burk majskorn 150 g

Strössel:

10 st tacochips
1 dl ost riven lagrad

Garnera med:

persilja

Potatismos:

600 g potatis mjölig
1 msk smör
1 dl mjölk
salt vitpeppar

Servera med:

haricots verts

Ugn: 175°

Gör så här

1
Halvtina torsken i kylen. Skär fisken i fyra bitar och lägg dem i en smord ugnsform. Salta försiktigt.

2
Snitta, skölj och finhacka purjolöken och fräs den i en kastrull med olja, 1 minut. Tillsätt kryddmix, finkrossade tomater och ­avrunnen majs och koka upp. Fördela blandningen på ­fiskbitarna.

3
Strössel: Krossa ­tacochipsen i en mortel och blanda dem med osten, och strö över fisken. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter. Garnera med persilja.

4
Potatismos:Skala och skär 600 g potatis av mjölig sort i bitar. Koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och pressa potatisen. Tillsätt 1 msk smör och 1 dl mjölk och vispa moset fluffigt. Tillsätt mer mjölk om det ­behövs. Smaka av med salt och vitpeppar.

5
Servera med potatismos och kokta haricots verts.

Scroll to Top