Tacopiroger med chutneydipp

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg Fyllning: 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 200 g köttfärs 0.5 tsk salt 0.5...

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg

Fyllning:

0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
200 g köttfärs
0.5 tsk salt
0.5 tsk chilipulver
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk spiskummin
1 msk tomatpuré
2 msk vatten

Chutneydipp:

2 dl turkisk yoghurt
2 msk hackad koriander
1 msk mango chutney

Ugn: 225°

Gör så här

1
Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med olja. Tillsätt färsen och fräs den smulig.

2
Tillsätt salt, kryddor, tomatpuré och vatten och koka upp. Låt svalna något.

3
Rulla ut smördegen och skär den i 15 fyrkanter. Lägg en klick färs på varje ruta och vik ihop till trekanter. Tryck till kanterna med gaffel. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter.

4
Dip: Rör samman yoghurt, koriander och mango chutney.

Scroll to Top