Syrade grönsaker

Du behöver 3 st morötter 2 st palsternackor 2 st rödlökar 0.5 st blomkålshuvud 1 st broccolistånd Lag: 2.5 dl ättiksprit 12% 5 dl strösocker...

Du behöver

  • 3 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 2 st rödlökar
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd

Lag:

2.5 dl ättiksprit 12%
5 dl strösocker
7.5 dl vatten
1 tsk salt
3 st stjärnanis
1 st kanelstång
1 bitar ingefära torkad
2 st lagerblad

Gör så här

1
Skala morötter, palsternackor och lök. Skiva rotfrukterna och klyfta löken. Dela blomkål och broccoli i mindre buketter.

2
Koka morot och palsternacka i saltat vatten i 5 minuter. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Låt rinna av och fördela i glasburkar.

3
Lag: Koka upp alla ingredienser till lagen och koka i 5 minuter. Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras. Håller ca 10 dagar i kylen.

Scroll to Top