Syltkakor

Du behöver 100 g sötmandel 1.25 dl strösocker 3.5 dl vetemjöl 1 krm kanel 1 krm kardemumma 200 g smör 1 st äggula Fyllning: 1...

Du behöver

  • 100 g sötmandel
  • 1.25 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 200 g smör
  • 1 st äggula

Fyllning:

1 dl lingonsylt eller annan sylt

Ugn: 175°

Gör så här

1
Mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandel, socker, mjöl, kanel, kardemumma, smör och äggula till en deg. Låt degen vila i kylen, 1 timme.

2
Kavla ut degen tunt. Ta ut kakor med mått, till exempel hjärtan. Tryck ut ett mindre hjärta i hälften av kakorna.

3
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna.

4
Lägg ihop kakorna två och två med sylt mellan. Ta en hel kaka som botten och en med hål ovanpå.

Scroll to Top