Syltade kantareller

Du behöver 1 l kantareller små färska 2 st schalottenlökar Lag: 3 dl vatten 0.5 dl ättikssprit 12% 1 dl strösocker 4 skiva chilipeppar röd...

Du behöver

  • 1 l kantareller små färska
  • 2 st schalottenlökar

Lag:

3 dl vatten
0.5 dl ättikssprit 12%
1 dl strösocker
4 skiva chilipeppar röd spansk
1 skiva ingefära
1 st lagerblad
1 st kanelstång
2 tsk gula senapsfrön
8 st svartpepparkorn

2 burkar

Gör så här

1
Ansa svampen och koka den i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll bort vattnet och spola svampen i kallt vatten. Låt den rinna av i ett durkslag.

2
Skala och skär löken i klyftor. Fördela svamp och lök i glasburkarna.

3
Lag: Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och låt koka upp.

4
Ta upp ingefäran och kanelstången. Häll lagen i burkarna och sätt på lock. Låt svalna och förvara i kylskåp. Efter två dagar är svampen syltad och god.

Scroll to Top