Sydfransk köttfärssås

Vem älskar inte pasta med köttfärssås? Här en lammfärssås på sydfranskt vis med örter, squash och paprika. Sardellerna och oliverna ger såsen en god sälta. Prova gärna att variera parmesanosten mot smulad getost.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st squash medelstor
  • olivolja till stekning
  • 500 g lammfärs
  • 2 st tomater
  • 3 msk kalvfond
  • 1.5 tsk torkad timjan
  • 1.5 tsk rosmarin torkad
  • 4 st sardellfiléer
  • 1.5 dl svarta oliver
  • flingsalt
  • nymald peppar

Servera med:

pasta t ex spagetti
parmesanost

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika och squash i mindre bitar. Fräs löken i en gryta med olja utan att den tar färg.

2
Höj värmen och tillsätt färs, vitlök, paprika och squash och stek tills köttfärsen är smulig.

3
Tillsätt tomater, fond, timjan och rosmarin och koka såsen sakta under lock, ca 30 minuter.

4
Hacka sardellerna. Tillsätt sardeller och oliver till grytan och koka såsen i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.

Scroll to Top