Du behöver
- 500 g blandfärs
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 msk kalvfond
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 krm kryddpeppar
- 2 msk smör
Kål:
1 st huvud sommarkål eller 2 huvuden spetskål
2 msk smör eller rapsolja
1 dl grädde
salt och peppar
Garnera med:
2 msk dill plockad
Gör så här
1
Blanda ströbröd, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt blandfärs, ägg, salt, svartpeppar och kryddpeppar och arbeta ihop till en smidig smet.
2
Forma färsen med oljade händer till köttbullar. Stek dem i en stekpanna med smör i omgångar, ca 5 minuter runt om.
3
Kål: Dela och skär bort den grova stocken i mitten på kålhuvudet, skär kålen i grova strimlor. Fräs i en stekpanna med smör eller rapsolja tills den blir mjuk, ca 5 minuter. Tillsätt grädden och låt koka 1 minut. Smak-sätt med salt, peppar och garnera med plockad dill.