Du behöver
- 600 g svartrötter
- 5 msk majonnäs
- 3 dl crème fraîche
- 2 msk riven pepparrot
- 0.75 dl hackad rödlök
- 0.75 dl hackad dill
- 1/2–1 krm kajennpeppar
- 75 g tångkaviar
- flingsalt
Garnera med:
hackad rödlök
dill
citronklyftor
Gör så här
1
Skala svartrötterna och lägg dem vartefter i vatten med pressad citronsaft så att de inte mörknar. Koka dem mjuka, men inte mosiga, i lättsaltat vatten. Låt rinna av noga. Skär svartrötterna i ca 2 centimeter långa bitar.
2
Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och kajennpeppar. Vänd ner svartrot och tångkaviar. Smaka av med salt.
3
Vid servering: Ta fram röran en stund före servering. Lägg upp och garnera med hackad rödlök, dill och citronklyftor.