Svartrotsskagen med tångkaviar

Tångkaviar påminner om stenbitsrom som säljs i samma typ av glasburkar.

Du behöver

  • 600 g svartrötter
  • 5 msk majonnäs
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 0.75 dl hackad rödlök
  • 0.75 dl hackad dill
  • 1/2–1 krm kajennpeppar
  • 75 g tångkaviar
  • flingsalt

Garnera med:

hackad rödlök
dill
citronklyftor

Gör så här

1
Skala svartrötterna och lägg dem vartefter i vatten med pressad citronsaft så att de inte mörknar. Koka dem mjuka, men inte mosiga, i lättsaltat vatten. Låt rinna av noga. Skär svartrötterna i ca 2 centimeter långa bitar.

2
Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och kajennpeppar. Vänd ner svartrot och tångkaviar. Smaka av med salt.

3
Vid servering: Ta fram röran en stund före servering. Lägg upp och garnera med hackad rödlök, dill och citronklyftor.

Scroll to Top