Svamprisotto

Du behöver 200 g champinjoner 2 msk smör 1+ 1 msk 1 st schalottenlök 1.5 dl avorioris 1 dl vitt vin 3.5 dl grönsaksbuljong Servera...

Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör 1+ 1 msk
  • 1 st schalottenlök
  • 1.5 dl avorioris
  • 1 dl vitt vin
  • 3.5 dl grönsaksbuljong

Servera med:

parmesanost
hackad persilja

Gör så här

1
Ansa och skiva svampen och stek i en gryta i 1 msk smör. Skala och hacka löken. Tillsätt lök och ris till svampen och fräs under omrörning tills riset är blankt. Tillsätt vitt vin och rör om.

2
Späd med buljongen lite i taget tills den kokat in. Rör om ofta. Riset är klart när det är nästan mjukt. Rör i 1 msk smör. Servera med parmesanost och persilja.

Scroll to Top