Svamprisotto

Du behöver 10 cm purjolök 1 st vitlöksklyfta olivolja 1+1 msk 1.5 dl arborioris 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 150 g champinjoner 1 msk...

Du behöver

  • 10 cm purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja 1+1 msk
  • 1.5 dl arborioris
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl parmesanost riven
  • salt och peppar
  • 10 st körsbärstomater
  • 30 g rucola

Gör så här

1
Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs det glansigt.

2
Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Späd riset med den varma buljongen lite i taget och låt koka in. Koka sakta i totalt 15–20 minuter.

3
Skiva champinjonerna och stek i smör i en stekpanna. Rör ner i riset tillsammans med parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

4
Stek tomaterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna och servera till risotton. Strö rucola över.

Scroll to Top