Du behöver
- 10 cm purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- olivolja 1+1 msk
- 1.5 dl arborioris
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 150 g champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl parmesanost riven
- salt och peppar
- 10 st körsbärstomater
- 30 g rucola
Gör så här
1
Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs det glansigt.
2
Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Späd riset med den varma buljongen lite i taget och låt koka in. Koka sakta i totalt 15–20 minuter.
3
Skiva champinjonerna och stek i smör i en stekpanna. Rör ner i riset tillsammans med parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
4
Stek tomaterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna och servera till risotton. Strö rucola över.