Svampcarbonara

Klassisk carbonara, med en lite vildare smak från svamp och färsk timjan.

Du behöver

  • 300 g champinjoner färska
  • 200 g rökt sidfläsk i bit
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 3 dl parmesanost riven
  • flingsalt nymald peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 2.5 msk timjanblad repade
  • 450 g färsk fettuccine

Gör så här

1
Skär svampen i mindre bitar. Skär fläsket i fina strimlor.

2
Vispa ihop ägg, äggulor och hälften av parmesanosten i en skål. Salta och peppra.

3
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet. Fräs svamp, fläsk och vitlök i en stekpanna med olja tills fläsket är knaprigt. Kasta bort vitlöken när den har tagit färg. Blanda i timjan.

4
Koka pastan. Häll av kokvattnet. Vänd ner pastan i pannan med svamp och fläsk.

5
Ta pannan från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga så att varje pastabit täcks av sås. Mal över rikligt med svartpeppar och servera med resten av parmesanosten.

Scroll to Top