Du behöver
- 300 g champinjoner färska
- 200 g rökt sidfläsk i bit
- 2 st ägg
- 2 st äggulor
- 3 dl parmesanost riven
- flingsalt nymald peppar
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja till stekning
- 2.5 msk timjanblad repade
- 450 g färsk fettuccine
Gör så här
1
Skär svampen i mindre bitar. Skär fläsket i fina strimlor.
2
Vispa ihop ägg, äggulor och hälften av parmesanosten i en skål. Salta och peppra.
3
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet. Fräs svamp, fläsk och vitlök i en stekpanna med olja tills fläsket är knaprigt. Kasta bort vitlöken när den har tagit färg. Blanda i timjan.
4
Koka pastan. Häll av kokvattnet. Vänd ner pastan i pannan med svamp och fläsk.
5
Ta pannan från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga så att varje pastabit täcks av sås. Mal över rikligt med svartpeppar och servera med resten av parmesanosten.