Svampcanneloni

Du behöver 200 g lasagneplattor färska Béchamelsås: 50 g smör 1 dl vetemjöl 8 dl mjölk 2 dl prästost riven salt och peppar Fyllning: 500...

Du behöver

  • 200 g lasagneplattor färska

Béchamelsås:

50 g smör
1 dl vetemjöl
8 dl mjölk
2 dl prästost riven
salt och peppar

Fyllning:

500 g färsk spenat
1 msk rapsolja
salt och peppar
300 g svamp blandad
2 msk smör
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Béchamelsås: Smält smöret i en gryta. Rör i mjöl och blanda väl. Späd med mjölken och koka upp under omrörning. Koka i 5 minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.

2
Fyllning: Skölj spenaten och krama ur vätskan. Fräs spenaten i en stekpanna med olja. Salta och peppra. Ta upp spenaten. Hacka svampen grovt och stek den i stekpannan tills vätskan kokat in. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i smör i stekpannan och stek svampen tillsammans med lök och vitlök. Salta och peppra. Blanda i spenaten.

3
Lägg ut lasagneplattorna. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Bred ut ett lager béchamelsås i botten på en form. Lägg i rullarna med skarven ner. Häll på resten av såsen och gratinera i 20–30 minuter.

Scroll to Top