Stekt teriyakikassler med nudelwok

Du behöver 250 g äggnudlar 400 g kassler 2 msk rapsolja 0.75 dl teriyakisås 1 st spetskålshuvud 250 g broccoli 2 st röda paprikor 2...

Du behöver

  • 250 g äggnudlar
  • 400 g kassler
  • 2 msk rapsolja
  • 0.75 dl teriyakisås
  • 1 st spetskålshuvud
  • 250 g broccoli
  • 2 st röda paprikor
  • 2 msk olivolja
  • salt peppar

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Lägg nudlarna i en skål och fyll på med så mycket kallt vatten att det täcker nudlarna. Låt dra, ca 20 minuter. Låt rinna av i en sil.

2
Skär kasslern i 1 cm tjocka skivor och dela skivorna. Stek kasslern i en stekpanna med olja, ca 1 minut per sida. Pensla skivorna med 2 msk teriyakisås.

3
Ansa dela, och skär kålen i trekantiga bitar. Skala och skiva broccolistjälken. Dela resten av broccolin i mindre buketter. Kärna ur och skär paprikorna i bitar.

4
Hetta upp en stekpanna med olja och woka broccoli, paprika och spetskål, ca 5 minuter. Salta, peppra och blanda ner nudlarna och resten av teriyakisåsen och låt nudlarna bli varma. Lägg i kasslerskivorna. Garnera med persilja.

Scroll to Top