Stekt röding med risotto

Servera rödingen med en krämig risotto.

Du behöver

  • 4 st rödingfiléer
  • salt och peppar
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 250 g grön sparris fryst tinad
  • 2 dl parmesanost riven
  • peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala och hacka löken och fräs i en kastrull utan att den får färg.

2
Tillsätt riset och fräs i 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka in. Späd med buljongen lite i taget tills den kokat in.

3
Rör regelbundet och fortsätt späda. Koktiden är ca 20 minuter. Dela sparrisen i bitar och rör ner i risotton tillsammans med ost. Krydda med peppar.

4
Krydda fiskens köttsida med salt och peppar. Stek fisken med skinnsidan ner i smör på svag värme i 4 minuter.

5
Vänd och stek köttsidan i 2 minuter. Servera med risotto, citron och tomater.

Scroll to Top