Stekt röding med löjromspotatis

Det enkla är många gånger det goda. Den här krämiga potatisen med löjrom och örter känns lyxig, men är verkligen lätt att svänga ihop. Potatisen passar bra till de flesta fisksorterna, t ex abborre, gös och lax, eller röding, som här.

Du behöver

  • 4 st rödingfiléer
  • flingsalt
  • vitpeppar nymald
  • smör
  • citronklyftor till servering

Potatis:

750 g potatis fast sort
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
100 g löjrom
1 dl gräslök hackad
1 dl hackad dill
flingsalt
vitpeppar nymald

Gör så här

1
Potatisen: Tvätta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela i mindre bitar.

2
Koka upp crème fraiche och grädde. Ta från värmen och vänd ner löjrom, örter och potatis. Smaka av med salt och peppar och värm försiktigt.

3
Fisken: Krydda fisken med salt och peppar. Låt smöret bli ljusbrunt i en panna. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. Stek på svag värme ca 8 minuter. Vänd och stek klart, 1–2 minuter.

Scroll to Top