Stekt lax med hollandaisesås

Du behöver 600 g laxfilé med skinn 3 msk olivolja 1 msk rosépeppar salt Hollandaisesås: 150 g smör 3 st äggulor 1 tsk pressad citronsaft...

Du behöver

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rosépeppar
  • salt

Hollandaisesås:

150 g smör
3 st äggulor
1 tsk pressad citronsaft
2 msk vatten
salt cayennepeppar

Servera med:

kokt potatis
ärter
citron

Ugn: 250°

Gör så här

1
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla laxen med olja och krydda med krossad rosépeppar och salt. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, 12–15 minuter.

2
Hollandaisesås: Smält smöret. Vispa samman äggulor, citronsaft och vatten i en skål. Ställ skålen över vattenbad och värm under vispning tills det tjocknar. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och cayennepeppar.

3
Servera laxen med kokt potatis, ärter, citron.

Scroll to Top