Stekt kycklinglår med bakad lök och potatis

Du behöver 4 st kycklinglår ca 400 g 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1.5 msk olivolja 500 g potatis 1.5 st gul lök 1 msk...

Du behöver

  • 4 st kycklinglår ca 400 g
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt peppar
  • 1.5 msk olivolja
  • 500 g potatis
  • 1.5 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • salt

Inlagd gurka:

0.5 st gurka
salt
0.5 dl ättikssprit 12
1 msk vatten
15 g strösocker
1 st lagerblad
0.5 tsk svartpeppar hel

Bönor:

150 g gröna bönor
0.25 st salladshuvud eller 50 g blandad sallad
0.5 st paprika
2 tsk olivolja
salt peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg kycklinglåren på ena sidan i en stor ugnsfast form. Salta och peppra. Strö över pressad vitlök och ringla över lite olja. Skär potatisen i kvartar. Klyfta löken. Lägg lök, potatis, olja och salt i en plastpåse och skaka om så allt blandas. Lägg över på andra halvan i den ugnsfasta for-men. Tillaga i ugnen, 40–45 minuter. Vänd någon gång under tiden. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

2
Inlagd gurka: Skiva gurkan tunt och lägg den i en sil. Strö över salt. Koka upp ättika, vatten, lagerblad och peppar. Låt kallna och tillsätt sock-er. Skölj av saltet från gurkan och lägg den i lagen. Låt dra ett par timmar.

3
Bönor: Koka bönorna i saltat vatten, 1–2 minuter. Spola dem kalla. Skär dem ev i minde bitar. Dela salladen i bitar och skär paprikan i tärningar. Blanda sallad, bönor och paprika och ringla över olja. Salta och peppra.

Scroll to Top