Du behöver
- 1 st squash ca 250 g
- 0.5 st gul lök
- 0.5 dl linser röda
- 0.5 dl gröna ärter
- 5 dl grönsaksbuljong
- 0.5 dl oregano eller 1 tsk torkad
- 0.5 dl basilika eller 1 tsk torkad
- 1 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
Servera med:
fullkornsbröd
Gör så här
1
Tärna squashen. Skala och hacka löken. Lägg squash, lök, linser, ärter och buljong i en gryta. Koka upp och lägg i hälften av örterna. Koka i 20 minuter.
2
Mixa soppan slät. Tillsätt matlagningsgrädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö i resten av örterna och servera med fullkornsbröd.
Servera med soppan med 100 g kokt skinka eller kyckling i tärningar. Du kan också strö över riven ost och gratinera i ugn, 200°, tills osten är gyllene.