Squashsoppa

Du behöver 1 st squash ca 250 g 0.5 st gul lök 0.5 dl linser röda 0.5 dl gröna ärter 5 dl grönsaksbuljong 0.5 dl...

Du behöver

  • 1 st squash ca 250 g
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 dl linser röda
  • 0.5 dl gröna ärter
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 dl oregano eller 1 tsk torkad
  • 0.5 dl basilika eller 1 tsk torkad
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar

Servera med:

fullkornsbröd

Gör så här

1
Tärna squashen. Skala och hacka löken. Lägg squash, lök, linser, ärter och buljong i en gryta. Koka upp och lägg i hälften av örterna. Koka i 20 minuter.

2
Mixa soppan slät. Tillsätt matlagningsgrädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö i resten av örterna och servera med fullkornsbröd.


Kommentar:
Servera med soppan med 100 g kokt skinka eller kyckling i tärningar. Du kan också strö över riven ost och gratinera i ugn, 200°, tills osten är gyllene.

Scroll to Top