Squashburgare på lantbröd

Ursaltad, råriven squash är perfekt att blanda i biffar.

Du behöver

  • 2 st squash ca 600 g
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl majsstärkelse
  • 1 dl ströbröd
  • 150 g halloumi grovriven
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 krm peppar
  • ströbröd till stekning

Ajvaryoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
0.5 dl ajvar relish
1 st vitlöksklyfta pressad
flingsalt

Servera med:

rostat bröd sallad, tomat, rödlök
kalamataoliver citronklyftor

Gör så här

1
Grovriv squashen. Skala och hacka löken. Blanda squash, lök och salt i ett durkslag. Låt stå och dra i ca 1 timme. Pressa ut så mycket vätska som möjligt.

2
Blanda grönsakerna med vitlök, ägg, majsstärkelse, ströbröd, halloumi, örter och peppar.

3
Forma till 8 biffar. Vänd dem i ströbröd och stek i olja.

4
Ajvaryoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

5
Bred lite av yoghurten på brödet. Lägg på sallad och burgare. Lägg på en klick av yoghurten och toppa med tomat, lök, oliver och citron.

Scroll to Top