Du behöver
- 2 st squash ca 600 g
- 1 st gul lök
- 1 tsk salt
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 st ägg
- 0.5 dl majsstärkelse
- 1 dl ströbröd
- 150 g halloumi grovriven
- 1 dl bladpersilja hackad
- 2 msk hackad mynta
- 1 krm peppar
- ströbröd till stekning
Ajvaryoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
0.5 dl ajvar relish
1 st vitlöksklyfta pressad
flingsalt
Servera med:
rostat bröd sallad, tomat, rödlök
kalamataoliver citronklyftor
Gör så här
1
Grovriv squashen. Skala och hacka löken. Blanda squash, lök och salt i ett durkslag. Låt stå och dra i ca 1 timme. Pressa ut så mycket vätska som möjligt.
2
Blanda grönsakerna med vitlök, ägg, majsstärkelse, ströbröd, halloumi, örter och peppar.
3
Forma till 8 biffar. Vänd dem i ströbröd och stek i olja.
4
Ajvaryoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt.
5
Bred lite av yoghurten på brödet. Lägg på sallad och burgare. Lägg på en klick av yoghurten och toppa med tomat, lök, oliver och citron.