Squashburgare med vitlöksyoghurt

Du behöver 2 st potatis kokta 2 st ägg 0.5 st squash 100 g fetaost 3 msk färsk mynta salt och peppar 0.5 dl ströbröd...

Du behöver

  • 2 st potatis kokta
  • 2 st ägg
  • 0.5 st squash
  • 100 g fetaost
  • 3 msk färsk mynta
  • salt och peppar
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 msk olivolja

Vitlöksyoghurt:

1 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta

Servera med:

sallad
oliver

Gör så här

1
Pressa potatisen och blanda med äggen. Riv squashen grovt och krama ur vätskan. Blanda ner squashrivet i äggvispet. Riv fetaosten och blanda ner tillsammans med hackad mynta, salt och peppar.

2
Forma smeten till biffar och vänd dem i ströbröd. Stek biffarna i en stekpanna med olja, ca 4 minuter per sida.

3
Vitlöksyoghurt: Blanda yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar. Servera biffarna med sallad och oliver.

Scroll to Top