Du behöver
- 100 g smör mjukt
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl rapsolja rumstempererad
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 g saffran stött
- 1 tsk apelsinskal rivet
- 1 tsk hjorthornssalt
Ugn: 150°
Gör så här
1
Rör smör, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt oljan.
2
Blanda vetemjöl, saffran, apelsinskal och hjorthornssalt, och blanda ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
3
Dela degen i 4 bitar och rulla ut till fingertjocka längder. Dela varje längd i 12 delar. Rulla varje del till en liten boll och lägg på plåt en med bakplåtspapper. Lägg inte bollarna för tätt – kakorna flyter ut under gräddningen.
4
Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Förvara i tät burk.