Spenatkyckling i gräddig sås

Du behöver 600 g kycklingfil salt peppar 2 msk smör 1 st gul lök 2 dl vispgrädde 1 dl vatten 1 msk kycklingfond 1 msk...

Du behöver

  • 600 g kycklingfil
  • salt peppar
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 100 g färsk babyspenat
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 dl parmesanost riven

Garnera med:

krasse

Servera med:

klyftpotatis
sockerärter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Putsa filéerna. Salta och peppra runt om och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och lägg ner i stekpannan och fräs ett par minuter.

2
Späd med grädde, vatten och fond, och koka upp. Blanda i senap och spenat och koka upp såsen. Lägg över kycklingen i en ugnsform och häll på såsen. Strö över klyftade tomater och parmesanost och gratinera tills kycklingen är klar, ca 15 minuter .

3
Strö över krasse. Servera med klyftpotatis och kokta sockerärter.

Scroll to Top