Sparrissoppa med pocherat ägg

Du behöver 250 g grön sparris 1 st silverlök 0.5 st purjolök 2 msk olivolja 8 dl vatten 2 st kapslar Fond du chef grönsak...

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • 1 st silverlök
  • 0.5 st purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 st kapslar Fond du chef grönsak
  • salt och peppar

Pocherat ägg:

4 st ägg små
1.5 l vatten
1 msk ättikssprit 12 %

Garnera med:

gräslök

Servera med:

rostat bröd

Gör så här

1
Bryt av och kasta nedersta delen av sparrisen. Skär av knopparna och spara. Skär resten av sparrisen i bitar.

2
Skala och hacka silverlöken. Skölj och strimla purjolöken. Fräs silverlök, purjolök och sparris (inte knoppar) i gryta med olja utan att det får färg.

3
Tillsätt vatten och buljong och koka i 15 minuter. Mixa soppan slät. Salta och peppra. Lägg i sparrisknopparna och koka ett par minuter tills de är mjuka.

4
Pocherat ägg: Koka upp vatten och ättikssprit i en kastrull. Knäck äggen, ett i taget, ner i en kopp och låt ägget glida ner i vattnet. Sjud i 4 minuter. Ta upp ägget med en hålslev och låt rinna av. Servera soppan med ciabatta och pocherat ägg och strö över gräslök.

Scroll to Top