Du behöver
- 250 g grön sparris
- 1 st silverlök
- 0.5 st purjolök
- 2 msk olivolja
- 8 dl vatten
- 2 st kapslar Fond du chef grönsak
- salt och peppar
Pocherat ägg:
4 st ägg små
1.5 l vatten
1 msk ättikssprit 12 %
Garnera med:
gräslök
Servera med:
rostat bröd
Gör så här
1
Bryt av och kasta nedersta delen av sparrisen. Skär av knopparna och spara. Skär resten av sparrisen i bitar.
2
Skala och hacka silverlöken. Skölj och strimla purjolöken. Fräs silverlök, purjolök och sparris (inte knoppar) i gryta med olja utan att det får färg.
3
Tillsätt vatten och buljong och koka i 15 minuter. Mixa soppan slät. Salta och peppra. Lägg i sparrisknopparna och koka ett par minuter tills de är mjuka.
4
Pocherat ägg: Koka upp vatten och ättikssprit i en kastrull. Knäck äggen, ett i taget, ner i en kopp och låt ägget glida ner i vattnet. Sjud i 4 minuter. Ta upp ägget med en hålslev och låt rinna av. Servera soppan med ciabatta och pocherat ägg och strö över gräslök.