Sparrissallad med brödkrutonger

Du behöver 250 g grön sparris 0.5 st romansalladshuvud 75 g körsbärstomater 1 st schalottenlök 25 g babyspenat 2 msk svarta oliver Dressing: 1 dl...

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • 0.5 st romansalladshuvud
  • 75 g körsbärstomater
  • 1 st schalottenlök
  • 25 g babyspenat
  • 2 msk svarta oliver

Dressing:

1 dl lätt crème fraiche
1 msk hackad dragon
0.5 tsk vitvinsvinäger
salt peppar

Brödkrutonger:

2 skiva fullkornsbröd italienskt
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
salt peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär bort och kasta nedersta biten på sparrisen. Skär sparrisen i bitar, 3 cm, och koka dem i saltat vatten, 1–2 minuter. Spola dem kalla i en sil.

2
Strimla salladen. Halvera tomaterna. Skala och skiva schalottenlöken. Blanda sparris, sallad, tomater, schalottenlök, spenat och oliver i en skål.

3
Dressing: Rör ihop crème fraiche, dragon, vinäger, salt och peppar och blanda med salladen.

4
Skär bort kanterna på brödskivorna. Skär brödet i tärningar som är 1 1/2 x1 1/2 cm och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Vänd dem i olja och pressad vitlök och rosta mitt i ugnen tills de är gyllene och spröda, 10–15 minuter. Vänd runt någon gång under stektiden. Strö krutongerna över salladen.

Scroll to Top