Sparrisrisotto

Du behöver 250 g grön sparris 5 dl hönsbuljong av tärning 1 st schalottenlök 150 g risottoris 1 msk olivolja 0.5 dl parmesanost riven 0.5...

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • 5 dl hönsbuljong av tärning
  • 1 st schalottenlök
  • 150 g risottoris
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl parmesanost riven
  • 0.5 dl mjölk
  • salt peppar
  • 50 g parmaskinka i tunna skivor
  • 1 msk hackad persilja
  • parmesanost

Gör så här

1
Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen och skär sparrisen i 2–3 cm långa bitar. Koka sparrisen i buljongen, 4 minuter. Ta upp sparrisen med hålslev och spara buljongen. Lägg sparrisen i en skål och håll varmt.

2
Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i en gryta med olja. Tillsätt den varma buljongen till riset lite i taget. Rör om i riset så det inte bränns vid. Tillsätt mer buljong efterhand som den kokar in i riset. Total koktid är ca 25 minuter.

3
Rör i parmesanost och mjölk och smaka av med salt och peppar. Vänd i sparrisen eller strö över risotton. Servera med parmaskinka, persilja och hyvlad parmesanost.

Scroll to Top