Du behöver
- 250 g grön sparris
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 dl vispgrädde
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0.5 dl vitt vin
- 0.5 dl dill
- 1 krm strösocker
- salt peppar
- 400 g pasta t ex pappardelle
- 200 g kallrökt lax
Servera med:
citronklyftor
Gör så här
1
Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar och spara topparna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och sparrisbitarna (inte knopparna) i en kastrull med smör.
2
Tillsätt grädde, buljongtärning och vin och koka tills sparrisen är mjuk. Mixa såsen slät. Smaka av med dill, socker, salt och peppar.
3
Koka sparrisknopparna i saltat vatten, 2 minuter.
4
Lägg upp kokt pasta på ett fat och ringla såsen över. Lägg på lax och sparrisknoppar. Servera med citron.