Du behöver
- 0.5 st baguette
- olja till brödet
- 1 dl basilikablad
- 2 msk olivolja
- salt peppar
- 1 st avokado
- 1 msk pressad citronsaft
- 100 g färskost
- 8 st sparris gröna
- 250 g räkor med skal ca 100 g skalade
Ugn: 250°
Gör så här
1
Skiva baguetten. Pensla brödskivorna med olja och grilla i ugnen tills de fått fin färg.
2
Mixa basilika, olja, salt och peppar.
3
Mosa avokadon tillsammans med citronsaft. Rör i färskost och blanda till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
4
Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar som är 1 cm. Koka sparrisen i saltat vatten, 1 minut. Låt rinna av.
5
Skala räkorna. Klicka lite avokadokräm på brödskivorna och lägg på sparris och räkor.