Sparriskanapé

Du behöver 0.5 st baguette olja till brödet 1 dl basilikablad 2 msk olivolja salt peppar 1 st avokado 1 msk pressad citronsaft 100 g...

Du behöver

  • 0.5 st baguette
  • olja till brödet
  • 1 dl basilikablad
  • 2 msk olivolja
  • salt peppar
  • 1 st avokado
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 100 g färskost
  • 8 st sparris gröna
  • 250 g räkor med skal ca 100 g skalade

Ugn: 250°

Gör så här

1
Skiva baguetten. Pensla brödskivorna med olja och grilla i ugnen tills de fått fin färg.

2
Mixa basilika, olja, salt och peppar.

3
Mosa avokadon tillsammans med citronsaft. Rör i färskost och blanda till en kräm. Smaka av med salt och peppar.

4
Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar som är 1 cm. Koka sparrisen i saltat vatten, 1 minut. Låt rinna av.

5
Skala räkorna. Klicka lite avokadokräm på brödskivorna och lägg på sparris och räkor.

Scroll to Top