Sparrisflarn

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 1 st gul lök 1 msk smör 150 g västerbottensost riven 250...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

1 st gul lök
1 msk smör
150 g västerbottensost riven
250 g sparris

Äggstanning:

3 st ägg
1 dl vispgrädde
salt peppar
0.5 dl hackad persilja

Ugn: 225°

10 bitar

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en avlång pajform, 12×35 cm. Nagga och låt stå kallt, i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg löken i pajskalet och strö över osten.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar och persilja och häll över osten.

4
Fyllning: Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Dela tjocka sparrisar på längden och koka dem i saltat vatten, 1 minut. Låt rinna av. Lägg sparrisen i pajen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter. Servera pajen varm eller ljummen.

Scroll to Top