Tomat- och morotssoppa med kikärtor och getost

Du behöver 2 msk olivolja 1 st hackad gul lök 1 st skivad vitlöksklyfta 800 g krossade tomater 3 dl vatten 200 g skivad morot...

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 1 st hackad gul lök
  • 1 st skivad vitlöksklyfta
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 200 g skivad morot
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Kikärtstopping

400 g kikärtor
2 msk olivolja
150 g smulad getost
1 dl smörgåskrasse
0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

1

Hetta upp olja i en panna. Bryn lök och vitlök cirka 3 minuter.Tillsätt krossade tomater, vatten, morot, buljongtärning, svartpeppar och salt. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.

2

Skölj kikärtorna i kallt vatten. Blanda dem med resten av ingredienserna till toppingen och servera till soppan.

Scroll to Top