Sparris med skinka och balsamicosirap

Du behöver 24 st sparris gröna och vita 2 msk pinjenötter 250 g serranoskinka 50 g parmesanost 1 msk balsamicosirap finns att köpa färdig Gör...

Du behöver

  • 24 st sparris gröna och vita
  • 2 msk pinjenötter
  • 250 g serranoskinka
  • 50 g parmesanost
  • 1 msk balsamicosirap finns att köpa färdig

Gör så här

1
Skala den vita sparrisen, börja precis under knoppen. Skär bort nedersta biten. Bryt av och kasta nedersta biten på den gröna sparrisen. Koka den vita sparrisen i saltat vatten, ca 15 minuter, och den gröna sparrisen i ca 5 minuter. Låt rinna av.

2
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg upp sparris, skinka, flagad parmesanost och strö över pinjenötter. Ringla över balsamicosirap.

Scroll to Top