Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st persiljerot
- 1 st morot
- 1 msk olivolja
- 200 g köttfärs
- 2 dl krossade tomater
- 1 dl buljong av tärning, valfri sort
- 1 msk tomatpuré
- salt och peppar
- 1 tsk oregano torkad
- 150 g pasta
Servera med:
parmesanost
blandad sallad
Gör så här
1
Skala och finhacka lök, vitlök, persiljerot och morot, och i en stekpanna med olja. Tillsätt färsen och bryn den under omrörning.
2
Tillsätt krossade tomater, buljong, tomatpuré, salt, peppar och oregano och sjud i 20–60 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Koka pastan och låt den rinna av. Vänd ner pastan i såsen och servera med riven parmesanost och blandad sallad.