Spagetti med rotfruktsköttfärssås

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st persiljerot 1 st morot 1 msk olivolja 200 g köttfärs 2 dl krossade tomater...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st persiljerot
  • 1 st morot
  • 1 msk olivolja
  • 200 g köttfärs
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl buljong av tärning, valfri sort
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano torkad
  • 150 g pasta

Servera med:

parmesanost
blandad sallad

Gör så här

1
Skala och finhacka lök, vitlök, persiljerot och morot, och i en stekpanna med olja. Tillsätt färsen och bryn den under omrörning.

2
Tillsätt krossade tomater, buljong, tomatpuré, salt, peppar och oregano och sjud i 20–60 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Koka pastan och låt den rinna av. Vänd ner pastan i såsen och servera med riven parmesanost och blandad sallad.

Scroll to Top