Du behöver
- 140 g spagetti
- 1 st burk strimlade bambuskott 227 g
- 1 st burk tonfisk i vatten, 200 g varav 150 g tonfisk
- 4 st salladslökar
- 1 tsk ingefära riven färsk
- 1.5 tsk currypasta grön
- 1 msk rapsolja
- 2.5 dl kokosmjölk krämig
- 0.5 st lime pressad saft
- 1 msk fisksås asiatisk
- svartpeppar
Servera med:
färsk koriander
chili grön
cocktailtomater
limeklyfta
Gör så här
1
Koka spagettin i lättsaltat vatten och låt rinna av. Häll av vattnet från bambuskotten och tonfisken.
2
Skiva salladslökarna och fräs dem med ingefära och currypasta i en gryta med olja, 3 minuter. Tillsätt kokosmjölken. Smaka av med limesaft, fisksås och peppar.
3
Blanda ner bambuskott, tonfisk och spagetti i grytan och låt det bli varmt. Servera med koriander, skivad grön chili, delade cocktailtomater och limeklyftor.