Spagetti med asiatisk tonfisksås

Du behöver 140 g spagetti 1 st burk strimlade bambuskott 227 g 1 st burk tonfisk i vatten, 200 g varav 150 g tonfisk 4...

Du behöver

  • 140 g spagetti
  • 1 st burk strimlade bambuskott 227 g
  • 1 st burk tonfisk i vatten, 200 g varav 150 g tonfisk
  • 4 st salladslökar
  • 1 tsk ingefära riven färsk
  • 1.5 tsk currypasta grön
  • 1 msk rapsolja
  • 2.5 dl kokosmjölk krämig
  • 0.5 st lime pressad saft
  • 1 msk fisksås asiatisk
  • svartpeppar

Servera med:

färsk koriander
chili grön
cocktailtomater
limeklyfta

Gör så här

1
Koka spagettin i lättsaltat vatten och låt rinna av. Häll av vattnet från bambuskotten och tonfisken.

2
Skiva salladslökarna och fräs dem med ingefära och currypasta i en gryta med olja, 3 minuter. Tillsätt kokosmjölken. Smaka av med limesaft, fisksås och peppar.

3
Blanda ner bambuskott, tonfisk och spagetti i grytan och låt det bli varmt. Servera med koriander, skivad grön chili, delade cocktailtomater och limeklyftor.

Scroll to Top