Spagetti frutti di mare

Du behöver 500 g färska blåmusslor 1 dl vitt vin 2 st persiljestjälk 200 g kungsräkor MSC-märkta 2 msk tomatpuré 1 tsk paprikapulver 400 g...

Du behöver

  • 500 g färska blåmusslor
  • 1 dl vitt vin
  • 2 st persiljestjälk
  • 200 g kungsräkor MSC-märkta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 400 g spagetti
  • 250 g grön sparris

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Tvätta musslorna och kasta bort de som inte stänger sig. Lägg musslorna i en gryta och tillsätt vin och persilja. Lägg på ett lock och koka upp. Koka ett par minuter tills alla musslor öppnat sig. Skaka om grytan då och då. Häll av och spara vätskan. Släng de musslor som inte öppnat sig.

2
Koka räkorna ett par minuter eller tillaga räkorna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

3
Koka upp 2 dl av mussellagen och smaka av med paprikapulver och tomatpuré.

4
Bryt bort och kasta nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar. Koka spagettin och låt sparrisbitarna koka med de sista minuterna. Häll av vattnet och blanda spagetti, sparris, musselkokspad, musslor och räkor. Strö över persilja och servera.

Scroll to Top