Du behöver
- 550 g sötpotatis
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja
- 1 tsk spiskummin mald
- 1 tsk ingefära mald
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 g saffran
- 4 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 st burk kikärter 400 g
- 0.75 dl russin
- 1 dl svarta oliver
- 1 st citron rivet skal och saft
- 2 krm harissa
- hackad koriander eller persilja
Servera med:
halloumiost
olivolja
Gör så här
1
Skala potatisen och skär i grova bitar. Hacka lök och vitlök.
2
Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Blanda i kryddorna och låt fräsa med en liten stund.
3
Tillsätt vatten, buljongtärning och potatis. Koka sakta under lock tills potatisen är mjuk men inte mosig, i cirka 10 minuter.
4
Skölj kikärterna. Blanda i kikärter, russin och oliver efter halva koktiden. Smaka av med citronsaft, citronskal och harissa. Strö över koriander eller persilja.
5
Skiva osten och stek den gyllenbrun i olivolja. Servera nystekt till grytan.