Sötpotatis som i Marocko

De mustiga smakerna från det nordafrikanska köket passar verkligen bra ihop med sötpotatisen.

Du behöver

  • 550 g sötpotatis
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 tsk spiskummin mald
  • 1 tsk ingefära mald
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st burk kikärter 400 g
  • 0.75 dl russin
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • 2 krm harissa
  • hackad koriander eller persilja

Servera med:

halloumiost
olivolja

Gör så här

1
Skala potatisen och skär i grova bitar. Hacka lök och vitlök.

2
Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Blanda i kryddorna och låt fräsa med en liten stund.

3
Tillsätt vatten, buljongtärning och potatis. Koka sakta under lock tills potatisen är mjuk men inte mosig, i cirka 10 minuter.

4
Skölj kikärterna. Blanda i kikärter, russin och oliver efter halva koktiden. Smaka av med citronsaft, citronskal och harissa. Strö över koriander eller persilja.

5
Skiva osten och stek den gyllenbrun i olivolja. Servera nystekt till grytan.

Scroll to Top