Sockerkaka med rismjöl

Rismjöl innehåller inget gluten och passar för känsliga magar i allmänhet.

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 tsk rivet citronskal
  • 1 dl rismjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr:

1 dl florsocker
1 msk vatten
sötmandel i flisor

Servera med:

fruktsallad

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det rivna citronskalet. Sikta i rismjölet blandat med potatismjöl och bakpulver.

2
Skrapa ned smeten i en bakform som du först har smort och bröat med glutenfritt ströbröd. Grädda kakan i 35–40 minuter.

3
Glasyr: Rör ihop florsockret med vattnet till en slät smet. Glasera kakan när den har svalnat. Garnera med sötmandel skuren i flisor. Bjud en fruktsallad till.

Scroll to Top