Snickersbullar

En bra deg. God fyllning men vi vill gärna ha lite mer av den! De här bullarna kom på en 8:e plats i vår tävling Bull-SM!

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 6.5 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g snickers
50 g smör

Pensling:

ägg

Garnera med:

75 g mjölkchoklad

Ugn: 225°

17 bullar

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och mjöl, och arbeta degen väl. Låt degen jäsa övertäckt, 40 minuter.

2
Fyllning: Dela chokladen i bitar och mixa med rumsvarmt smör. Det gör inget om det är lite bitar i fyllningen.

3
Kavla ut degen till en platta, 50×30 cm. Bred på fyllning och rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i bitar och lägg dem i pappersformar.

4
Låt bullarna jäsa övertäckta, 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda, 8–10 minuter. Låt svalna.

5
Garnering: Smält chokladen och ringla över bullarna.

Scroll to Top