Du behöver
- 1 l vatten
- 0.5 dl salt
- 4 bitar torskrygg fryst, tinad
- 1 st gul lök
- 1 msk olivolja
- 250 g champinjoner
- 300 g körsbärstomater
- salt och peppar
- 0.5 dl skorpmjöl
- 1 st citron rivet skal
- 0.5 dl persilja
- 25 g smör
Servera med:
kokt potatis
citronklyftor
Ugn: 150°
Gör så här
1
Blanda vatten och salt i en skål. Lägg i den tinade fisken och rimma i minst 30 minuter. Ta upp fisken och torka av på hushållspapper. Lägg fisken i en smord ugnsfast form.
2
Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med olja. Skär svampen i kvartar och stek den med löken tills vätskan kokat in. Halvera tomaterna och lägg ner i stekpannan och låt puttra några minuter. Salta och peppa och lägg i formen.
3
Rör ihop skorpmjöl, citronskal, hackad persilja och smör och bred på torskbitarna. Tillaga ugnen i 15 minuter. Servera med kokt potatis och citronklyftor.