Smulpaj med rabarber

Du behöver 400 g rabarber 50 g smör 0.5 dl rörsocker Smuldeg: 100 g smör 1 dl strösocker 1 dl havregryn 1.5 dl vetemjöl 1...

Du behöver

  • 400 g rabarber
  • 50 g smör
  • 0.5 dl rörsocker

Smuldeg:

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 dl vispgrädde
1 st ägg

Servera med:

vaniljsås

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala rabarbern om den är grov, och skär den i 2 cm breda bitar. Fräs rabarber, smör och rörsocker i en kastrull ett par minuter. Fördela i 6 portionsformar eller i en stor form.

2
Smuldeg: Vispa rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i havregryn, mjöl, vaniljsocker, bakpulver, grädde och ägg. Klicka smeten över rabarbern och grädda i ca 20 minuter för de små pajerna och i 30–40 minuter för en stor paj. Servera med vaniljsås.

Scroll to Top