Du behöver
- 6 st purjolök
- salt
- mjölk
- 2 msk vetemjöl
- peppar
- muskotnöt en nypa mald
- 1.5 dl vetemjöl
- 50 g smör
- 4 msk valnötter eller riven parmesanost
Ugn: 200°
Gör så här
1
Ansa purjolöken och skär den i 2–3 cm bitar. Koka purjolöken nästan mjuk i saltat vatten. Kokvattnet ska sparas. Ta upp purjolöken och låt den rinna av. Mät upp kokvattnet och tillsätt mjölk så det blir sammanlagt 4 dl.
2
Vispa i 2 msk vetemjöl och koka upp. Krydda med peppar och muskotnöt. Häll såsen i en ugnsfast form. Lägg på purjolöken.
3
Hacka samman mjöl, smör och valnötter eller ost till en smulig deg och strö över purjolöken. Tillaga i ugnen, 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.