Smulpaj med purjolök

Du behöver 6 st purjolök salt mjölk 2 msk vetemjöl peppar muskotnöt en nypa mald 1.5 dl vetemjöl 50 g smör 4 msk valnötter eller...

Du behöver

  • 6 st purjolök
  • salt
  • mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • peppar
  • muskotnöt en nypa mald
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 4 msk valnötter eller riven parmesanost

Ugn: 200°

Gör så här

1
Ansa purjolöken och skär den i 2–3 cm bitar. Koka purjolöken nästan mjuk i saltat vatten. Kokvattnet ska sparas. Ta upp purjolöken och låt den rinna av. Mät upp kokvattnet och tillsätt mjölk så det blir sammanlagt 4 dl.

2
Vispa i 2 msk vetemjöl och koka upp. Krydda med peppar och muskotnöt. Häll såsen i en ugnsfast form. Lägg på purjolöken.

3
Hacka samman mjöl, smör och valnötter eller ost till en smulig deg och strö över purjolöken. Tillaga i ugnen, 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Scroll to Top