Smörrebröd med rökt fårfiol och rödbetor

Smörrebröd med rökt fårfiol och rödbetor.

Du behöver

  • 6 skiva danskt rågbröd
  • 10 skiva fårfiol eller annat rökt kött, t ex renstek
  • 1.5 msk kapris
  • hackad gräslök
  • pepparrot grovriven

Pepparrotsost:

200 g philadelphiaost färskost
2 msk pepparrot färskriven
2 msk hackad gräslök
flingsalt

Rödbetor:

5.5 st rödbetor
25 g smör
0.5 st citron rivet skal
flingsalt

Gör så här

1
Pepparrotsost: Blanda färskost, pepparrot, gräslök och salt.

2
Rödbetor: Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Behåll lite av blasten och rotspetsen. Tryck av skalet under rinnande kallt vatten. Skiva rödbetorna. Smält smöret. Vänd försiktigt ner rödbetor och citronskal i smöret. Krydda med salt.

3
Bred ett tjockt lager pepparrotsost på brödet. Lägg på rödbetor och kött. Toppa med en klick pepparrotsost. Strö på kapris, gräslök och lite extra pepparrot.

Scroll to Top