Smörrebröd med lövbiff och gurkmajonnäs

En matig macka med klassiska smörrebrödstillbehör som bacon, gurkmajonnäs och rostad lök.

Du behöver

  • 140 g bacon
  • 4 skiva danskt rågbröd
  • 4 skiva lövbiff
  • smör till brödet
  • flingsalt nymald peppar
  • gurka inlagd
  • rostad lök
  • hackad persilja

Gurkmajonnäs:

1 dl majonnäs
0.5 dl ättiksgurka hackad
2 tsk curry
flingsalt

Gör så här

1
Gurkmajonnäs: Blanda majonnäs, ättiksgurka och curry. Smaka av med salt.

2
Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Rosta brödet.

3
Stek köttet hastigt i en stekpanna med smör. Salta och peppra.

4
Smöra brödskivorna lätt och lägg på köttet. Lägg på en klick gurkmajonnäs och baconskivor. Toppa med lite inlagd gurka, rostad lök och hackad persilja.

Scroll to Top