Smörgåstårtbakelse med kallrökt lax

Vill du imponera stort på dina gäster ? gör smörgåstårtan i portionsbitar. Svårare än så är det inte!

Du behöver

  • 15 skiva vitt bröd

Fyllning:

300 g lax kallrökt i bit
2 st ägg kokta
1.5 dl majonnäs
0.5 dl hackad dill
2 dl gröna ärter

Garnera med:

1 kg räkor
2 dl crème fraîche
200 g färskost
1 st lime rivet skal
salt och peppar
65 g rucolasallad
limeskal rivet
dill

Gör så här

1
Stansa ut 12–16 rundlar ur brödskivorna, större eller mindre, beroende hur stora och många bakelser du vill göra. Skala räkorna till garnering.

2
Fyllning: Skär laxköttet i små tärningar. Skala och hacka äggen. Blanda lax, ägg, majonnäs, dill och gröna ärter. Smaka av med salt och peppar.

3
Bred fyllningen på 8–12 av brödskivorna. Lägg samman dem två och två. och toppa med en tredje brödskiva.

4
Garnering: Vispa crème fraichen tjock och blanda med färskost, limeskal, salt och peppar. Bred blandningen på och runt kanterna på bakelserna. Garnera med rucolasallad runt kanterna och räkor ovanpå. Riv lite limeskal överst och garnera med dillkvist.


Kommentar:
Byt ut 1 dl av majonnäsen i fyllningen till kesella för en magrare fyllning.

Scroll to Top