Smördegsstänger med salami

Spröda, fänkålskryddade drinktilltugg med salami, chili och parmesanost. Smördegsstängerna är godast nygräddade. De kan förberedas och läggas på en skärbräda med bakplåtspapper i kylen. Sen är det enkelt att flytta över pappret på en plåt och grädda strax innan gästerna kommer.

Du behöver

  • 1 st rulle smördeg rektangelformad
  • 1 st röd chilifrukt
  • 80 g salami skivad
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk fänkålsfrön nystötta
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 st ägg
  • flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rulla ut smördegen. Kärna ur och hacka chilin. Fördela chili, salami, persilja, fänkålsfrö och ost på smördegen. Vik degen dubbel.

2
Skär degen i ca 2 cm breda remsor. Vrid remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter.

Scroll to Top