Smördegsrutor med lax och ­senapssås

Du behöver 2 st smördegsplatta frysta 100 g grönkål 1 msk smör 0.5 dl crème fraîche salt peppar 1 st ägg 6 skiva färskrökt lax...

Du behöver

  • 2 st smördegsplatta frysta
  • 100 g grönkål
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl crème fraîche
  • salt peppar
  • 1 st ägg
  • 6 skiva färskrökt lax
  • 300 g räkor med skal

Senapssås:

1 dl crème fraîche
1 msk senap grovkornig
2 msk hackad dill

Garnera med:

sallad
citron
dill

Ugn: 200°

Gör så här

1
Låt smördegsplattorna tina. Kavla ut dem lätt, de ska bli ca 24 cm långa. Skär varje platta i tre kvadrater och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

2
Skär bort stammen på grönkålen och fräs grönkålen i en stekpanna med smör. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Fördela grönkålen mitt på smördegsplattorna.

3
Vik upp kanten 1/2 cm runt om. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ­ugnen, 15 minuter.

4
Lägg en hopsnurrad laxskiva på varje smördegsruta och strö på skalade räkor.

5
Senapssås: Rör ihop crème fraiche, senap och dill. Smaka av med salt och peppar. Garnera smördegsrutorna med sallad, citron och dill.

Scroll to Top