Du behöver
- 2 st smördegsplatta frysta
- 100 g grönkål
- 1 msk smör
- 0.5 dl crème fraîche
- salt peppar
- 1 st ägg
- 6 skiva färskrökt lax
- 300 g räkor med skal
Senapssås:
1 dl crème fraîche
1 msk senap grovkornig
2 msk hackad dill
Garnera med:
sallad
citron
dill
Ugn: 200°
Gör så här
1
Låt smördegsplattorna tina. Kavla ut dem lätt, de ska bli ca 24 cm långa. Skär varje platta i tre kvadrater och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2
Skär bort stammen på grönkålen och fräs grönkålen i en stekpanna med smör. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Fördela grönkålen mitt på smördegsplattorna.
3
Vik upp kanten 1/2 cm runt om. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 15 minuter.
4
Lägg en hopsnurrad laxskiva på varje smördegsruta och strö på skalade räkor.
5
Senapssås: Rör ihop crème fraiche, senap och dill. Smaka av med salt och peppar. Garnera smördegsrutorna med sallad, citron och dill.